Safta Judith

Iris Mimon Lange documentaire - 2018 - 72 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Persoonlijke zoektocht van een jonge Nederlandse documentairemaker, die het in haar familie in taboesfeer geraakte verhaal van haar jong en tragisch overleden oma in Israël probeert te ontrafelen.

In deze persoonlijke roadtrip reist de jonge Nederlandse filmmaker Iris Mimon naar familieleden in Israël, Boston en Toronto. Ze heeft veel vragen. Toen Iris’ grootmoeder Judith twintig was, overleed ze na een illegale abortus. Zestig jaar na dato probeert de kleindochter de tragische waarheid over haar oma te achterhalen en familietaboes open te breken. Welke rol speelde Judiths man? Hoe kan het dat haar grafdatum later is aangepast? Waarom weet het nageslacht niets over Judith?

Credits

Regie Iris Mimon
Producent(en) Iris Mimon
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Productieland(en)
Nederland