Sad Beauty

Arjan Brentjes Korte film - 2020 - 10 min.
Vanaf 9 jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Animatiefilm in Art Nouveau-stijl, waarin een jonge vrouw zich als enige lijkt te bekommeren om het uitsterven van steeds meer diersoorten.

In een zwaar vervuilde wereld beweegt een jonge vrouw tegen een stroom van onverschillige passanten in, om in het natuurhistorisch museum tekeningen te maken van het steeds groter wordende aantal uitgestorven diersoorten. Als een wereldwijde pandemie toeslaat is haar compassie met de natuur geen bescherming tegen een bacteriële infectie. Haar toestand verslechtert, en het lijkt alsof de natuur haar een bericht stuurt via haar hallucinaties. Is de mens gedoemd op zijn plek op te eisen tussen de skeletten van dinosauriërs en oermensen in het museum? En is er troost in de acceptatie van dat lot?

Credits

Scenario Arjan Brentjes
Producent(en) Arjan Brentjes
Geluidsnabewerking
Muziek
Cast
Distributie
KLIK Distribution
Animatie
Productieland(en)
Nederland