Russen

Arno Dierickx, Adriënne Wurpel Televisiedrama - 2001 - 92 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Televisiedrama Hans Dagelet

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de tiendelige politieserie Russen - een benaming van criminelen voor rechercheurs - staat de wijze waarop politiemensen via de misdaad met zichzelf worden geconfronteerd centraal.

Twee afleveringen uit de tiendelige politieserie Russen - een benaming van criminelen voor rechercheurs - waarin de wijze waarop politiemensen via de misdaad met zichzelf worden geconfronteerd centraal staat. In Gijzeling wordt een supermarkt overvallen. Het personeel en de klanten worden gegijzeld. Als rechercheur De Vos in een van de overvallers zijn eigen broer herkent, probeert hij de gijzeling te verijdelen door zichzelf als onderpand aan te bieden. De overval loopt volledig uit de hand en de tweede overvaller blijkt iemand anders te zijn dan De Vos dacht. In Carte Blanche komt rechercheur Van der Scheur er achter dat zijn collega Tom verwikkeld is in de IRT-affaire. Terwijl hij speurt naar bewijzen groeit de ongerustheid over het lot van Tom die onvindbaar is. Langzaam wordt duidelijk in welk wespennest de agent zich bevindt.

Credits

Scenario Dick van den Heuvel
Pieter de Vos
Stan Lapinski
Simon de Waal
Addy Weijers
Producent(en) René Seegers
Cleem Calis
Productiebedrijf
Hungry Eye Lowland Television BV
Coproducent(en)
Frank Jansen
Camera
Production Design
Wieger de Jong
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland