Rudy Schokker huilt niet meer

Pieter Verhoeff, Gerben Hellinga Korte documentaire - 1972 - 34 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Geruchtmakende fake-documentaire uit 1972 over het gezin Schokker dat onder de rook van Schiphol woont. Als zoontje Rudy huilt, maakt hij het geluid van een overkomend vliegtuig.

Fake documentaire geïnspireerd op de tekst `Geluidsoverlast vervormt niet alleen de natuur, maar ook haar heerser de Mens' van Igor Stravinski. De regisseur en de scenarist vragen zich af in hoeverre de mens in staat is zich aan te passen aan het vele lawaai waaraan hij wordt blootgesteld. Centraal staat het gezin Schokker, waarvan zoon Rudy, wanneer hij huilt, het geluid van een straaljager produceert.

Credits

Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland