ROTV - 'n Passend afscheid

Pieter Kramer Televisiedrama - 2007 - 30 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort regiodrama met acteurs van het RO Theater én echte Rotterdammers, waarin een stervende man door zijn vrouw verzorgd wordt, totdat zij oververmoeid raakt en ze hem plaatst in hospice.

Mevrouw Annetje de Snooy van Rees verzorgt haar stervende man thuis met behulp van de thuiszorg. Die intensieve zorg valt haar steeds zwaarder. Ze probeert het 'voor elkaar te boksen', maar kijkt langzamerhand uit naar een hospice, ofwel een 'bijna thuis huis' voor haar man. Thuiszorgmedewerkers, winkeliers en jaarclubvriendinnen leven met mevrouw mee. Kort regiodrama in documentaire stijl van RTV Rijnmond, met acteurs van het RO Theater én echte Rotterdammers.

Credits

Producent(en) Ruud van der Heyde
Productiebedrijf
Zoo Pictures
RO Theater
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland