Robocop

Paul Verhoeven Speelfilm - 1987 - 103 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Gewelddadige sciencefictionfilm gesitueerd in een futuristisch en crimineel Detroit. Agent Murphy wordt door een sadistische bende aan flarden geschoten. Zijn lichaam wordt vervolgens door een ambitieus bedrijf gebruikt voor een experiment.

Gewelddadige sciencefictionfilm gesitueerd in een futuristisch en crimineel Detroit. Agent Murphy wordt door een sadistische bende aan flarden geschoten. In de strijd tegen de misdaad gebruikt een ambitieus bedrijf zijn lichaam voor een experiment. Met een geprogrammeerd brein wordt de agent als monster tot leven gebracht; half mens, half robot. Het technologische hoogstandje is succesvol, tot Murphy's geheugen langzaam door de computercode heen lekt en de agent zijn moordenaars wil wreken. Verhoevens grote doorbraak in Hollywood kreeg een aantal vervolgen en er werd een televisieserie van gemaakt.

Credits

Scenario Edward Neumeier
Michael Miner
Producent(en) Arne Schmidt
Productiebedrijf
Orion
Camera
Jost Vacano
Production Design
Gayle Simon
Montage
Frank J. Urioste
Set geluid
Robert Wald
Muziek
Cast
Productieland(en)
VS