Rit over de grens

Rosemarie Blank Speelfilm - 1994 - 94 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Regie Rosemarie Blank

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als in een documentaire volgt de speelfilm een rusteloos Duits meisje in Amsterdam dat haar vriendin in Duitsland opzoekt. Er volgt een tocht van kou, honger, morsige onderkomens en chronisch geldgebrek.

Roadmovie-achtige speelfilm over een rusteloos Duits meisje dat met haar hond een oude caravan aan de rand van Amsterdam bewoont. Het jonge meisje leidt een ongestructureerd, nomadisch bestaan. Waar zij zich ook bevindt, altijd ontbreekt er wel iets en altijd denkt zij dat iets ergens anders wèl te vinden. Nauwelijks heeft ze zich in Amsterdam gevestigd of ze weet al niet meer wat ze hier eigenlijk moet doen. Ze verlaat haar zojuist verworven woonwagen om in Duitsland een vriendin te gaan opzoeken. Dit reisdoel vormt in feite slechts een alibi voor een zwerftocht op goed geluk. Als in een documentaire volgt regisseur Rosemarie Blank het meisje op haar tocht naar Berlijn, Hamburg, Dresden en Oost-Friesland. Romantiek is in dit marginale bestaan ver te zoeken, in tegenstelling tot kou, honger, morsige onderkomens en chronisch geldgebrek. Gouden Kalf voor Beste Regie in 1994.

Credits

Scenario Rosemarie Blank
Producent(en) Rosemarie Blank
Stefan Schubert
Productiebedrijf
Casa Film
Wüste Film Production
Camera
Martin Gressmann
Production Design
Marieke Verheyen
Olga Delgado-Lopes
Lars Betko
Montage
Rosemarie Blank
Mara Loytved-Hardegg
Set geluid
Klaus Klingler
Jac Vleeshouwers
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland