Revolutie in Libië

Roelof Kiers Korte documentaire - 1969 - 26 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In 1969 trok Kiers naar Libië om de succesvolle revolutie onder leiding van een jeugdige Gaddafi te verslaan. Kiers filmt diens toespraak en spreekt met studentenleiders en de minister van oliezaken.

In 1969 trok Roelof Kiers naar Libië om verslag te doen van de succesvolle revolutie onder leiding van de jeugdige kolonel Gaddafi. Het was een groepje jonge kolonels gelukt de corrupte regering opzij te zetten en een bewind te vestigen dat Amerikaanse oliebelangen aan banden zou leggen en inkomsten uit olie aan de bevolking zou laten toekomen. Kiers filmt een toespraak van Gaddafi en spreekt met studentenleiders en de minister van oliezaken.

Credits

Camera Hans van Genderen
Omroep VPRO TV
Productieland(en)
Nederland