Retrospekt

Esther Rots Speelfilm - 2018 - 100 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Fragmentarisch verteld sprookje van de jonge moeder Mette, wier leven in een stroomversnelling raakt wanneer ze tegen beter weten in een slachtoffer van huiselijk geweld in haar huis opvangt. Première op het filmfestival van Toronto, ook geselecteerd voor dat van Berlijn.

Mette, hulpverlener en moeder van twee kinderen, revalideert van een zwaar ongeluk. Maar wat er precies is gebeurd, kan ze zich niet herinneren. Tot ze bezoek krijgt van iemand die haar wil laten getuigen tegen de man die ervoor gezorgd zou hebben dat Mette in een rolstoel is beland. In een waas van medicatie en groeiende angst beginnen de herinneringen terug te komen. De film toont hoe de gebeurtenissen zich ontvouwen in haar versplinterde geheugen. Het even fragmentarisch vertelde verhaal begint als Mette, tegen beter weten in, een slachtoffer van huiselijk geweld opvangt in haar huis.

Credits

Productiebedrijf
Rots Filmwerk
Column Film
Coproducent(en)
Ellen De Waele
Uitvoerend producent(en)
Reinette van de Stadt
Ingeborg Gravendeel
Coproductiebedrijf
Serendipity Films
Camera
Production Design
Kurt Rigolle
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Mikel Le Roy
Benoit Biral
Set geluid
Kwinten Van Laethem
Visual Effects
Allard Zoetman
Sander Jansen
Ruud Vreman
Muziek
Cast
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, België