Rent-a-Friend

Eddy Terstall Speelfilm - 1999 - 85 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Komedie die zich afspeelt in de nabije toekomst. Alfred, een talentvol kunstenaar in een artistieke dip, vat het plan op zich voor vijftig gulden per uur als vriend te verhuren.

Romantische komedie die zich afspeelt in de nabije toekomst waarin vriendschap is vercommercialiseerd. Hoofdpersoon is Alfred, een talentvol kunstenaar in een artistieke dip. Moniek, zijn vriendin, is de ambitieuze schrijfster van een succesvolle soapserie. De afleveringen baseert ze grotendeels op haar eigen leven met Alfred. Alfred kan niet veel meer bedenken dan het schilderen van Mexicaanse hoedjes en Moniek ergert zich mateloos aan zijn gebrek aan commercieel inzicht. Als zij deze gave wel bij haar baas vindt en vreemd gaat, vertrekt Alfred naar zijn zus. Daar vat hij het plan op zijn commerciële talent te bewijzen: hij gaat in zaken, en verhuurt zich voor vijftig gulden per uur als vriend. Het concept groeit uit tot een commercieel succes: een echt vriendenimpressariaat is geboren. Met muziek van Van Dik Hout.

Credits

Scenario Eddy Terstall
Producent(en) Marc Heijdeman
Productiebedrijf
Jordaan Film
Coproducent(en)
Camera
Stefan Bijnen
Production Design
Daniël Niemann
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland