Refugee Republic

- 2014 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Beleef het alledaagse leven in een Koerdisch vluchtelingenkamp. Een interactieve kaart vormt de springplank naar een multidimensionale mix van persoonlijke verhalen, ervaringen en informatie.

Hoe ziet het dagelijkse leven in een vluchtelingenkamp er écht uit? Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen, multimedia journalist Martijn van Tol en fotograaf Dirk-Jan Visser namen poolshoogte in het Domiz Kamp waar Syrische Koerden worden opgevangen. Samen met web developer Aart Jan van der Linden verwerkten zij hun indrukken tot een multimediale mix van beeld, geluid en tekst. Via de interactieve kaart leer je onder anderen spijbelaar Ahmad kennen, loop je mee met de drukbezette besnijdenisarts Shixmous en val je stil bij Fatma die van een carrière als YouTube-zangeres droomt.

Credits

Producent(en) Bruno Felix
Femke Wolting
Productiebedrijf Submarine Channel
Coproducent(en) De Volkskrant