Red-end and the Seemingly Symbiotic Society

Robin Noorda, Bethany de Forest Korte film - 2009 - 15 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Bethany de ForestRobin Noorda

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vervreemdende, enorm gedetailleerde stop-motionfilm waarin mieren een bouwwerk van suikerklontjes maken om sprinkhanen in te kweken, die al gauw een alles vernietigende plaag blijken te vormen.

Vervreemdende, enorm gedetailleerde stop-motionfilm die is gefilmd met 4K Digital Cinema. Soms zijn de objecten waaruit insecten, gebouwen en de natuur zijn opgebouwd herkenbaar, zoals frambozen en suikerklontjes. In deze fascinerende droomwereld, die beeldschoon maar ook enorm bedreigend is, delft een groepje mieren met moeite bouwstenen voor een enorm gebouw. Hierin kweken ze sprinkhanen die al gauw een alles vernietigende plaag vormen.

Credits

Productiebedrijf
Rocketta Film
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Productieland(en)
Nederland