Rebelse stad

Willy Lindwer Lange documentaire - 2015 - 120 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Archiefmateriaal in zwart-wit, interviews met de kopstukken en straatbeelden schetsen de even snelle opkomst als teloorgang van de bekendste protestbeweging uit de jaren zestig: Provo.

Een groepje anarchistisch ingestelde jongeren zet in de jaren zestig Amsterdam op de kaart als de Provo-hoofdstad. Met ludieke acties tarten en treiteren ze de machthebbers, waarbij onschuldige demonstraties soms ontaarden in harde confrontaties met de politieknuppel. Provo gaat binnen twee jaar ten onder aan het succes, vooral door de interne tegenstellingen. Archiefmateriaal in zwart-wit, interviews met de kopstukken en straatbeelden schetsen de even snelle opkomst als teloorgang van de protestbeweging.

Credits

Scenario Willy Lindwer
Guus Luijters
Productiebedrijf
Research
Gerard Nijssen
Eric Duivenvoorden
Camera
Willy Lindwer
Bert Oosterveld
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland