Ramses

Michiel van Erp Televisiedrama - 2014 - 50 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Televisiedrama Maarten Heijmans

Gouden Kalf-nominatie

Beste Televisiedrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vierdelige serie over de jonge jaren van Ramses Shaffy. Archiefbeelden van Amsterdam illustreren het verhaal over de acteur en chansonnier die de hele stad betoverde maar tegelijk worstelde met zijn eeuwige onrust.

In de jaren zestig en zeventig betoverde Ramses Schaffy heel Amsterdam en omstreken. Deze vierdelige, met de Nipkowschijf bekroonde serie zoomt in op de jonge jaren van de acteur en chansonnier die voor talloze mensen een inspiratiebron is geweest - en die dat nog altijd is. Unieke archiefbeelden van Amsterdam illustreren het verhaal over de onstuimige en charmante Ramses die meer en meer gaat zingen, Liesbeth List ontmoet, Shaffy Chantant begint, met zijn grote liefde Joop Admiraal leeft én bijna ten onder gaat aan zijn eeuwige drang naar een groots en meeslepend leven.

Credits

Regie Michiel van Erp
Scenario Marnie Blok
Producent(en) Monique Busman
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Simone van den Ende
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland