Railplan '68

Louis van Gasteren Korte documentaire - 1954 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de vernieuwing van de tramrails op het Leidseplein in Amsterdam. De film richt zich niet zozeer op het technische aspect, maar concentreert zich vooral op de arbeid die moet worden verzet.

Zonder commentaar, dialoog of muziek wordt in deze documentaire een beeld gegeven van de vernieuwing van de tramrails en -wissels op het Leidseplein in Amsterdam. De film richt zich niet zozeer op het technische aspect van het project, maar concentreert zich vooral op de arbeid die er voor deze complexe onderneming moet worden verzet. Deze werkzaamheden vinden vooral 's nachts plaats en onder grote tijdsdruk.

Credits

Producent(en) Louis van Gasteren
Productiebedrijf Spectrum Film
Camera
Henk Haselaar
Productieland(en)
Nederland