Quidam Quidam

Robert Wiering, Maria Uitdehaag Televisiedrama - 2000 - 100 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sciencefictionachtige dramaserie geeft een kritische kijk op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. In 2020 kijkt de vijftienjarige Quidam terug op zijn reeds bewogen leven.

Twee afleveringen uit achtdelige sciencefictionachtige dramaserie die een kritische kijk op actuele maatschappelijke ontwikkelingen geven. Het is 2020. Nederland is een volledig geprivatiseerde en gereguleerde verzorgingsstaat. Hoofdpersoon is de vijftienjarige Quidam, een ter dood veroordeelde jongen die op de dag van zijn executie terugblikt op een bewogen leven. In aflevering 1, Een Kaïnsteken vertelt Quidam hoe zijn vader, een politicus, zijn uit Colombia afkomstige moeder ontmoet, het faillissement van de verzorgingsstaat nabij is en De Nederlandse Databank wordt opgericht. Dit registratiesysteem geeft ook aan wanneer een embryo een crimineel gen bevat, zoals bij Quidam het geval is. Aflevering 5, Zapdossier is een flashback van Quidams leven in een opvanghuis voor criminele kinderen en toont hoe de invoering van het Zapdossier zijn moeder diep in de problemen brengt.

Credits

Uitvoerend producent(en)
Camera
Edwin Verstegen
Production Design
Ben van Os
Montage
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland