Prosopagnosia

Hugo Keijzer Korte film - 2011 - 17 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Alfred heeft de moordenaar van zijn vriendin gezien. Hij lijdt echter aan gezichtsblindheid en kan de dader niet identificeren. Voor hij het weet is hij hoofdverdachte, in deze stijlvolle film noir.


Alfred treft zijn goede vriendin Julia vermoord aan. Hij ziet de dader, maar hij lijdt aan gezichtsblindheid (prosopagnosia) en onthoudt diens gezicht niet. Aangezien hij Julia vond is Alfred voor de politie de hoofdverdachte. En wat heeft zijn nieuwe liefde Laura ermee te maken?
De gebroken Alfred probeert de rechercheur te overtuigen van zijn onschuld en de zeldzame aandoening. Julia was de enige die hem begreep. Als er bewijs is voor Alfreds onschuld, krijgt de in de stijl van film noir gedraaide whodunnit een verrassende wending.

Credits

Scenario Hugo Keijzer
Producent(en) Jasper Bazuin
Productiebedrijf
Alphabet Pictures
Amazingfilmcompany
Coproducent(en)
Camera
Menno Mans (NSC)
Production Design
Paula Loos
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland