Prins

Sam de Jong Speelfilm - 2015 - 78 min.
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Montage Mieneke Kramer

Beste Muziek Palmbomen

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Paul Özgür

Beste Film Gijs DetermeijerGijs KerboschRoel Oude Nijhuis

Beste Scenario Sam de Jong

Beste Sound Design Vincent Sinceretti

Beste Vrouwelijke Bijrol Elsie de BrauwSigrid ten Napel

Andere prijzen

Cinema.nl Afficheprijs

MovieZone NFF Award Sam de Jong

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Subtiel drama, surrealistische komedie, western en coming-of-agefilm ineen over Ayoub, een worstelende tiener uit Amsterdam-Noord, naar wie zowel de liefde als de zware criminaliteit lonkt.

Zonnepitten spugend hangt Ayoub met zijn drie vrienden rond op een pleintje in Amsterdam-Noord. De tieners worden kleingehouden door de grotere jongens uit de buurt die Ayoub pesten met zijn zwervende en verslaafde vader. Ayoub moet en zal stoerder worden, om de jongens aan te kunnen maar vooral om de mooie Laura te kunnen veroveren. Hij zoekt zijn heil bij de geschifte gangster Kalpa die hem het snelle geld, Zanotti-schoenen en zelfvertrouwen bezorgt. Valt Ayoub definitief voor de zware criminaliteit? Subtiel drama, surrealistische komedie, western en coming-of-agefilm ineen.

Credits

Productiebedrijf
HALAL
VICE Media Benelux
Coproducent(en)
Sjoerd Raaijmakers
Thijs Boon
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland