Prijs de zee

Herman van der Horst Korte documentaire - 1958 - 21 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ritmisch gemonteerde documentaire geeft een impressie van Nederland waar traditie en vooruitgang naast elkaar bestaan. Nederland vecht tegen de elementen maar maakt er ook gebruik van.

Ritmisch gemonteerde documentaire geeft een impressie van Nederland waar traditie en vooruitgang naast elkaar bestaan. Een molenaar draait de wieken van de molen naar de wind. Een schipper hijst zijn zeil. Nederland vecht tegen de elementen maar maakt er ook gebruik van. Juist zij hebben Nederland welvaart gebracht. In vroeger eeuwen zoals te zien is aan de oude steden, maar ook nu nog als op scheepswerven reusachtige oceaanstomers worden gebouwd. In 1959 winnaar van de Gouden Beer in Berlijn en de Staatsprijs voor Film tijdens de Filmweek Arnhem.

Credits

Set geluid
Muziek
Productieland(en)
Nederland