Poule des doods

Astrid Bussink Korte documentaire - 2012 - 49 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als er geen nabestaanden zijn, verschijnt een dichter uit de Poule des Doods. Met ontroerende toewijding schrijft die een speciaal gedicht voor de uitvaartdienst, georganiseerd door mensen die de overledene niet kenden.

Onder leiding van schrijver F. Starik hebben gerenommeerde dichters, onder wie Menno Wigman en Maria Barnas, zich verzameld in de Poule des Doods. Ze dragen speciaal geschreven gedichten voor bij de uitvaartdiensten van overledenen zonder nabestaanden. Maar de ambtenaren van de gemeente die het huis van deze overledenen bezoeken, vinden vaak maar weinig informatie. De dichter kan niet anders dan interpreteren, dichten. En vraagt zich soms af voor wie hij dit eigenlijk doet.

Credits

Scenario Astrid Bussink
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland