Porcelain

Emmanuel Adjei Korte film - 2016 - 11 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Visueel gedicht over de dagen rond het sterven van een jongste gezinslid. Alledaagse momenten worden onheilspellend, terwijl de moeder en zussen van het jongetje elk op een eigen manier omgaan met hun verdriet.

Aan het begin van de vorige eeuw speelt zich een familiedrama af. Het jongste kind van een gezin, verzorgd door zijn zussen en hun alleenstaande moeder, overlijdt. Deze film is een visueel gedicht over de dagen rondom het overlijden. De dood, die in elk leven op de loer ligt, vertelt hoe hij in contact komt met de jongen die vecht tegen een longziekte. Alledaagse momenten in en om het huis krijgen een onheilspellend karakter, terwijl de vrouwen in het gezin ieder op een andere manier omgaan met hun verdriet.

Credits

Scenario Marleen Özgür
Producent(en) Felicity van Stroe
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Renee Koopman
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Demy Wesselo
Muziek
Cast
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland