Point Taken - Ik ben de enige

Barbara Makkinga Korte film - 2014 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelse dansfilm over de reis van een jongen naar volwassenheid. Eerst klampt hij zich nog vast aan de grote mensen, maar al snel kantelen de verhoudingen en zoeken de volwassenen juist houvast bij hem.

Een speelse dansfilm waarin de reis van een jongen naar volwassenheid wordt verbeeld. Hij zoekt zich een weg door het leven en probeert hierbij aansluiting te vinden bij de grote mensen die hem omringen. Al snel kantelen de verhoudingen, de rollen worden omgedraaid: de volwassenen bieden hem geen houvast meer maar zij klampen zich juist vast aan de jongen die in hun ogen een jong en levenskrachtig ideaal personifieert. Voor deze film liet choreograaf Toer van Schaijk zich inspireren door zijn eigen schilderij, getiteld 'Onweer'.

Credits

Producent(en) René Mendel
Mira Mendel
Productiebedrijf Interakt
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Visual Effects
Joris Vos
Tim Scholten
Irene Maldonado
Muziek
Cast
Choreografie
Productieland(en)
Nederland