Poetins Olympische droom

Hans Pool Lange documentaire - 2013 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de transformatie van de stad Sotsji in de aanloop naar de Olympische Spelen. Alles en iedereen moet wijken voor president Poetins totaal uit de hand lopende prestigeproject.

In de aanloop naar de Olympische Winterspelen 2014 transformeerde Sotsji razendsnel van een nostalgisch Sovjet-kuuroord in een moderne Russische stad. Ondernemers, activisten, immigranten en de Russische overheden vervulden hun functies als in een genadeloos schaakspel met president Vladimir Poetin als de koning die voor niets en niemand wilde wijken. De documentaire toont aan hoe financiƫle, economische, politieke en ecologische grenzen werden overschreden voor een prestigeproject waarover ook Poetin de regie totaal leek te zijn verloren.

Credits

Regie Hans Pool
Scenario Hans Pool
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Yulia Ochetova
Arnold van Bruggen
Camera
Montage
Jouke Dubel
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland