Phantom of the Cinema

Erik van Schaaik Korte film - 2008 - 11 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als de hoofdfilm breekt, ziet het publiek in deze korte animatie door het bioscoopdoek heen het personeel bewegen als een schimmenspel: een operateur, een toiletjuffrouw en een nare directeur.

De film Phantom of the Cinema loopt steeds vast. Terwijl de operateur de film probeert te herstarten, ziet het bioscooppubliek, door het doek heen, de silhouetten van het nietsvermoedende personeel. Ze zien een romance van de operateur en de toiletjuffrouw en de onkiese hobby van de directeur. Dit schimmenspel in het platte vlak contrasteert met de overige computeranimatiebeelden, die zijn voorzien van diepte en schaduwwerking.

Credits

Productiebedrijf
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Ronald Nadorp
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland