Permission to Engage

Shuchen Tan Korte documentaire - 2011 - 58 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Onthullende documentaire over de toedracht achter de beruchte WikiLeaks-video, waarop te zien is hoe een Amerikaanse luchtaanval in Bagdad zeker zeventien burgerslachtoffers maakte.

Collateral Murder, de beruchte WikiLeaks-video van de Amerikaanse luchtaanval die op 12 juli 2007 zeker zeventien onschuldige burgers uit Bagdad doodde, is de hele wereld over gegaan. Tan bezoekt zowel betrokken Amerikaanse militairen als Irakese families die slachtoffers te betreuren hadden. Aan de hand van de bewuste zwart-witbeelden vertellen zij hun kant van deze heftige geschiedenis en zetten ze uiteen hoe het incident hun leven voorgoed veranderde.

Credits

Scenario Shuchen Tan
Producent(en) Jos de Putter
Coproducent(en)
Kees Schaap
Uitvoerend producent(en)
Anja van Oostrom
Camera
Montage
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland