Perfect Horse

Hans Fels Lange documentaire - 2015 - 93 min.
Vanaf 9 jaar
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van een uniek paard, de Lippizaner. De eeuwenoude kennis van de paardenfokkers wordt echter bedreigd door inzichten in de genetica. Hoe ver gaat men voor het perfecte paard?

Alles in de Spaanse Rijschool in Wenen, een van de oudste opleidingsinstituten voor klassieke rijkunst, ademt de traditie van vijf eeuwen passie voor paarden. Alleen de absolute top haalt dit hoogste niveau. De documentaire toont hoe de jonge Lippizanerhengsten in de groene Oostenrijkse heuvels worden gefokt en worden voorbereid op hun carrière. De eeuwenoude kennis van de paardenfokkers wordt echter bedreigd door nieuwe inzichten in de genetica. In die nieuwe wereld worden paarden al gekloond. Wint nature het van nurture?

Credits

Regie Hans Fels
Producent(en) Pieter van Huijstee
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Hans Dortmans
Frank Westerman
Sacha Meijer
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland