Penoza, the Final Chapter

Diederik van Rooijen Speelfilm - 2019 - 116 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Costume Design Bho Roosterman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Zwarte Weduwe leeft nog! Als ze uit haar schuilplaats tevoorschijn komt, krijgt ze onder meer te maken met een Mexicaans drugskartel - en anderen die nog een rekening hebben openstaan.

Aan het eind van de tv-serie Penoza leek het erop dat drugskoningin Carmen van Walraven verdronken was. Maar in het speelfilmvervolg blijkt dat de Zwarte Weduwe nog leeft - en ondergedoken zit in Canada. Na een incident waarbij ze iemand uit zelfverdediging doodt, wordt ze opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Daar krijgt ze het onder meer aan de stok met een Mexicaans drugskartel. Om haar familie te redden, zal Carmen definitief met haar verleden moeten afrekenen.

Credits