Patent Attent

Sander Veenhof - 2017 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hololens-applicatie van visueel kunstenaar schetst via augmented reality een toekomstscenario waarin aan praktisch alles een patent of octrooi hangt.

Maakt augmented reality de wereld overzichtelijker of juist beperkter? Om aan te tonen dat een digitaal ingevulde werkelijkheid niet alleen maar handig is, ontwikkelde visueel kunstenaar Sander Veenhof een hololens-applicatie die de gebruiker wijst op de gevaren van deze techniek. Wie met Veenhofs AR-bril op naar de wereld kijkt, ziet daarom niet alleen praktische tips en pop up-informatie voorbijkomen, maar krijgt ook constante waarschuwingen wanneer de drager een patent overtreedt.


Credits

Producent(en) Sander Veenhof
Productiebedrijf SNDRV
Conceptontwikkeling
Technische realisatie
Website
Productieland(en)
Nederland