Pastorale 1943

Wim Verstappen Speelfilm - 1978 - 125 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vestdijkverfilming waarin een groepje burgers uit een dorp in de Betuwe dappere daden verricht in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vertoning in Ode aan Sylvia Kristel.

Vestdijkverfilming waarin een groepje burgers uit een dorp in de Betuwe dappere daden verricht in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze regelen onderduikadressen en seinen de locatie van bruggen en bunkers door aan Engeland. Het verraad van onderduikers op een boerderij doet vijf mannen besluiten de plaatselijke NSB-drogist te liquideren. Dit blijkt lastiger dan gedacht. De karakteristieke oorlogsfilm heeft als motto 'Van een volk dat een aardig volk is, omdat het weinig helden kent'. De film was een groot succes en trok meer dan 1 miljoen bezoekers. Wim Verstappen, waarmee Sylvia Kristel een levenslange vriendschap sloot, ontving in 1992 uit Sylvia’s handen de Dutch Film Museum Award.

Credits

Scenario Wim Verstappen
Producent(en) Frans Rasker
Productiebedrijf
Scorpio Verstappen Films
Camera
Marc Felperlaan
Production Design
Roland de Groot
Cor Hezemans
Montage
Jutta Brandstaedter
Set geluid
Kees Linthorst
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland