Passage: A Richard Erdman Sculpture

Albert van der Wildt Korte documentaire - 1985 - 28 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over het onstaan en het vervoer van het grootste beeldhouwwerk dat ooit werd vervaardigd uit één blok travertino, ontworpen door de beeldhouwer Richard Erdman.

Documentaire over het onstaan en het vervoer van het grootste beeldhouwwerk dat ooit werd vervaardigd uit één blok travertino: Passage. Het kunstwerk is ontworpen door de 31-jarige Amerikaanse beeldhouwer Richard Erdman en onder zijn leiding tot stand gekomen in Italië. Kunstliefhebber en -verzamelaar Donald M. Kendall, president-directeur van PepsiCo, gaf de opdracht en liet Passage plaatsen in de, voor het publiek vrij toegankelijke, PepsiCo Sculpture Gardens.

Credits

Montage
Mixage
Set geluid
Lukas Boeke
Menno Euwe
Mark van der Willigen
Phil Pearle
Maryte Kavaliauskas
Muziek
Productieland(en)
Nederland