Pas de deux

eddie d Korte film - 2008 - 2 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Muzikaal commentaar op de politieke praat van Geert Wilders en Mark Rutte, door de regisseur versneden en gemonteerd tot een even veel- als nietszeggende compositie.

Choreografie voor vier rechtse handen op zoek naar een buik, is de ondertitel van de korte film, waarin Geert Wilders en Mark Rutte de hoofdrollen spelen. Ze staan naast maar ook tegenover elkaar en draaien hun standaardpraatjes af, die door de regisseur zijn versneden en gemonteerd tot een muzikaal commentaar op gemakkelijke politiek. 'Loyaliteit, Nederland, nationaliteit, schijn van Nederland, la la la la', zingzeggen de politici, af en toe in koor.

Credits

Regie eddie d
Scenario eddie d
Producent(en) eddie d