Part Time God

Paul Cohen Lange documentaire - 1993 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Part Time God is een visuele verkenning van de paradox van toeval en vrije wil in het menselijk leven. De wereld wordt getoond via een interactief computerprogramma, dat de kijker schijnbaar willekeurig meevoert naar de meest uiteenlopende mensen in verschillende landen.

Part Time God is een visuele verkenning van de paradox van toeval en vrije wil in het menselijk leven. De wereld wordt getoond via een interactief computerprogramma, dat de kijker schijnbaar willekeurig meevoert naar verschillende mensen in verschillende landen. Zo maakt de kijkers kennis met een kunstenares in New York wier borst wordt geamputeerd, met een jonge druivenplukker in Frankrijk, met een breiende vrouw en andere schijnbaar willekeurige gekozen personen. Met een ironische ondertoon wordt persoonlijk drama afgewis¡seld met filosofisch commentaar. Wetenschappers zoals de Nobelprijswinnaar Prigogine en de bioloog Dawkins, verschijnen onder in het beeld om hun theoretische gezichtspunten mee te delen. De toeschouwer wordt op deze wijze geconfronteerd met verschillende niveaus van waarneming en werkelijkheid.

Credits

Regie Paul Cohen
Scenario Paul Cohen
Producent(en) Rolf Orthel
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sytse Kramer
Set geluid
Hugo Helmond
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland