Park

Dré Didderiëns Lange documentaire - 2014 - 75 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Elk park herbergt een unieke mix van flora, fauna en menselijke gasten. De documentairemaker laat zich leiden door zijn verwondering over het gedrag van mens en dier in een Eindhovense stadsoase.

Elk park herbergt een unieke mix van flora, fauna en menselijke gasten. Zo ook het Philips de Jonghpark. Deze stadsoase in Engelse landschapsstijl kenmerkt zich door monumentale bomen en slingerende wandelpaden en werd in 1920 door de familie Philips aan Eindhoven geschonken. De filmmaker laat zich op intuïtieve wijze leiden door zijn verwondering over het gedrag van mens en dier in dit fraaie stadspark. Niet alleen bezoekers en de camera, maar ook het park zelf manifesteert zich als een levende, observerende entiteit.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Jo Smeets
Website
Productieland(en)
Nederland