Pariba

Aramis Garcia Gonzalez Korte film - 2019 - 16 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Al jaren vieren de vriendinnen Xiomara en Julie samen carnaval, maar dit jaar is het anders. Xiomara gaat van Aruba naar Nederland verhuizen, waardoor dit vaste ritueel nooit meer hetzelfde zal zijn.

De vriendinnen Julie en Xiomara vieren zoals ieder jaar samen carnaval. De dag bestaat uit hun vaste rituelen, maar bij Julie komt langzaam het besef dat ze Xiomara - die van Aruba naar Nederland gaat verhuizen - volgend jaar moet missen. De meiden zullen elkaar nooit meer zien zoals ze dat nu doen. De melancholieke film vertelt het verhaal van honderden leerlingen die jaarlijks de ABC-eilanden verlaten vanwege een studie in Nederland. Dit betekent dat ze alles en iedereen achterlaten om een nieuw leven te beginnen in een vreemde omgeving.

Credits

Regie Aramis Garcia Gonzalez
Scenario Aramis Garcia Gonzalez
Elise van der Linde
Producent(en) Belinda de Veer
Aramis Garcia Gonzalez
Camera
Montage
Eva van Weeghel
Sound Design
Eva Meertens
Geluidsnabewerking
Eva Meertens
Muziek
Efrem Angela
Eva Meertens
Cast
Jaydienne Loefstop
Gena Ramirez Boom
Productieland(en)
Nederland