Parfait Amour

Jean van de Velde Speelfilm - 1985 - 95 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Geïnspireerd door de boeken De lach van Milan Kundera en De straat van de donkere winkels van Patrick Modiano, onderzoekt Jean van de Velde in deze film het verschijnsel geheugenverlies.

Geïnspireerd door de boeken De lach van Milan Kundera en De straat van de donkere winkels van Patrick Modiano, onderzoekt regisseur en scenarist Jean van de Velde in dit psychologische drama het verschijnsel geheugenverlies. Hoofdpersoon is een in Nederland wonende Tsjech die door een auto-ongeluk zijn geheugen verliest en op zoek gaat naar de waarheid omtrent het ongeval. Na de kunstzinnige films van de Eerste Amsterdamse Filmassociatie, was de speelfilm Parfait Amour voor Van de Velde een omslagpunt. Na deze film zou hij meer toegankelijke films maken voor een breed publiek.

Credits

Producent(en) René Scholten
Productiebedrijf
De Eerste A'damse Filmassociatie
Camera
Production Design
Hemmo Sportel
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland