Paramaribo Papers

Ger Poppelaars Televisiedrama - 2002 - 94 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Scenario Ger Poppelaars

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Politieke thriller over geheim agent Robert Lipmann die in opdracht van de Nederlandse regering in Suriname op zoek gaat naar de verdwenen journalist Kevin Poelgeest.

De beruchte decembermoorden in Suriname begin tachtiger jaren lijken het uitgangspunt voor deze politieke thriller. De grotendeels in Suriname opgenomen Telefilm verhaalt van geheim agent Robert Lipmann die in opdracht van de Nederlandse regering op zoek gaat naar de verdwenen journalist Kevin Poelgeest. Suriname wordt gekweld door een hevige onrust onder het militaire regime van bevelhebber Raymond Markelo, die de oppositie met harde hand tegenwerkt. Tijdens Lipmanns zoektocht ontmoet hij Elvira, de zus van Kevin die een relatie heeft met de bevelhebber. Net als Lipmann is zij ervan overtuigd dat Kevins vermeende dood te maken heeft met een afrekening in het drugscircuit. Totdat er belangrijk bewijsmateriaal boven water komt en de oorzaak van Kevins verdwijning in een heel andere hoek moet worden gezocht. Onwetend stevenen ze af op de tragische gebeurtenissen van 8 december 1982.

Credits

Scenario Ger Poppelaars
Producent(en) Eddy Wijngaarde
Arnold Heslenfeld
Productiebedrijf
PP Filmproductie
Odusseia Films
Camera
Lex Wertwijn
Production Design
Montage
René Wiegmans
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland