Paradise Drifters

Mees Peijnenburg Speelfilm - 2020 - 85 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Mannelijke Bijrol Bilal Wahib

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Jonas Smulders

Beste Camera Jasper Wolf

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drie dakloze jongeren, Yousef, Chloe en Lorenzo, vertrekken samen naar Zuid-Europa, op weg naar een beter leven. Op hun reis vinden ze geborgenheid bij elkaar, maar hun problemen zitten hen op de hielen. Rauw speelfilmdebuut vol mededogen en - uiteindelijk - hoop.

Twee sterke staaltjes filmmaken in dit bijzondere programma. De personages in de geselecteerde films gaan allemaal op reis, waarna hun band met de wereld, maar vooral met zichzelf verandert. In Paradise Drifters belanden drie jongeren met flinke problemen per toeval samen in een auto op weg naar Marseille. Tijdens hun reis vinden ze vriendschap, liefde en geborgenheid bij elkaar. In de voorfilm Charlotte’s Daydream besluit een astroloog om de sprong de ruimte in te wagen, waardoor ze een geheel nieuwe kijk op de aarde krijgt. Soms moet je heel ver weg zweven om dat wat normaal dichtbij is, beter te kunnen zien én op waarde te schatten.

Paradise Drifters: Bekijk de trailer
Charlotte's Daydream: Bekijk de trailer. 

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Martien Vlietman
Creative Producer
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Jonas Smulders
Tamar van Waning
Bilal Wahib
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland