Paradijs binnen handbereik

Barbara den Uyl Korte documentaire - 2016 - 60 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de vermaarde Nederlandse tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf. De makers bezoeken met hem bekende projecten, waaronder de Vlinderhof in Utrecht en The High Line in New York.

De Nederlandse tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf verwierf wereldfaam met zijn creaties waarmee hij de openbare ruimte voorgoed veranderd heeft. In de documentaire is te zien hoe hij werkt aan verschillende projecten. Ook gaat de maker met hem naar enkele van zijn vermaarde parken en tuinen, zoals de Vlinderhof in Utrecht, The High Line in New York en het Maximilianpark in het Duitse Hamm. Oudolf maakt intussen zijn eigen droomtuin steeds mooier en gaat in op de vraag waar onze hang naar het paradijs eigenlijk vandaan komt.

Credits

Scenario Barbara den Uyl
Producent(en) Leen van den Berg
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Productieland(en)
Nederland, VS, Duitsland