Over leven

Daisy Kanon Korte documentaire - 2014 - 24 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op de couveuse-afdeling van een ziekenhuis worden drie maanden lang twee kleine meisjes gevolgd. In sobere observerende stijl is gefilmd hoe stabiliteit en zekerheid stap voor stap moeten worden bevochten.

Observerende documentaire volgt twee veel te vroeg geboren baby's die op een couveuse-afdeling een lange weg afleggen naar stabiliteit. Ondanks de beperkingen wordt toch intiem contact tussen ouders en kind mogelijk gemaakt. De verfijnde 24/7 medische zorg biedt de twee meisjes de beste kansen om binnen een aantal maanden aan te sterken en als elke andere baby het ziekenhuis te verlaten.

Credits

Producent(en) Daisy Kanon
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland