Our Newspaper

Eline Flipse Korte documentaire - 2011 - 59 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Russische journalist Andrej Shkolni nam ontslag bij de krant De Leninist, omdat de autoriteiten zijn kritische instelling niet op prijs stelden. Hij richtte met zijn vrouw Nasha Gazeta (Onze Krant) op. In de krant - met een oplage van zevenduizend stuks - behandelt hij onderwerpen als vervuiling, een dorp dat drie maanden zonder water zit, een handoplegster en de dorpsdokter die bij -26┬░ langs haar pati├źnten fietst.
In zijn Lada rijdt Andrej door Mayna in Ulyanovsk. Het is de geboortestreek van Lenin, eens de graanschuur van Rusland, inmiddels totaal verarmd en vergeten door Moskou. Andrej brengt zelf de krant rond en int het geld, ondertussen op zoek naar informatie als bijvoorbeeld de oorzaak van massale vissterfte in de rivier. Het tragikomische verhaal van een doorzetter in een maatschappij die ons absurdistisch overkomt is sec gefilmd. De interviews met de openhartige dorpelingen en de plaatselijke bureaucraten tonen het nut van Onze Krant.

Credits

Producent(en) Eline Flipse
Productiebedrijf Elifli Films
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland