Origin

Lin de Mol Korte film - 2011 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort, existentieel filmgedicht als een metafoor voor het begin van leven en het verstrijken van de tijd. Waarin een moeder haar kind helpt bij de eerste stapjes, middenin een weids woestijnlandschap.


Verscholen in een dik pak sneeuw, tussen de naaldbomen, ligt een ei. Een klok tikt. Terwijl een struisvogel vurig danst, helpt een moeder haar jonge kind bij de eerste stapjes, midden in een weids, woestijnachtig landschap in New Mexico. De beelden worden begeleid door een gedicht en een doorwrocht sound design. Kort, existentieel filmgedicht als een metafoor voor het begin van leven en het verstrijken van de tijd.

Credits

Regie Lin de Mol
Producent(en) Lin de Mol
Productiebedrijf lindemol.com
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Distributie
Productieland(en)
Nederland