Ga naar inhoud
De dood van prins Claus raakte veel mensen in het hart. In de documentaire worden mensen gevolgd die op een of andere manier betrokken zijn bij de rouwceremonie en bijzetting van Claus.
De dood van prins Claus in de herfst van 2002 raakte veel mensen in het hart; of dat nu was uit oprechte sympathie voor de echtgenoot van onze vorstin of vanwege de overweldigende aandacht van de media. In Op handen gedragen worden mensen gevolgd die op een of andere manier betrokken zijn bij de rouwceremonie en bijzetting van Claus. De betrokkenen, van de bloemendecorateur, de begrafenisondernemer, de verslaggever van ouderenradio Nootdorp en de Oranjevereniging uit Katwijk, tot de Duitse ambassadeur en journaliste en koningshuiskenner Maartje van Weegen, worden gevolgd in de tien dagen tussen het overlijden en het plechtige moment van de bijzetting in de graftombe. Het levert verrassende beelden op achter de schermen bij het NOS-journaal, van een bloemist op zoek naar enkelbladige witte gerbera's zonder zwart hart, van repetities met kist in de kerk en opnamen bij voormalig kamerheer van Juliana jonkheer Van Eysinga en zijn vrouw thuis, die ondanks hun persoonlijke band met het koningshuis, de dienst en bijzetting op televisie moeten volgen.

Credits

Uitvoerend Producent
Omroep
NOS Jeugdjournaal
VARA TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Op handen gedragen
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.