Onze manier van leven

Jack Janssen Lange documentaire - 2018 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Twee dissidente Kamerleden van Turkse komaf beginnen de politieke beweging DENK. De documentaire volgt hen bij de oprichting van hun partij voor minderheden in roerige maatschappelijke tijden.

Terwijl andere camera's buiten de deur worden gehouden, volgt deze documentaire de oprichters van politieke partij DENK, Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De twee uitgesproken, bevlogen politici willen geschiedenis schrijven door voor het eerst met een eigen partij van minderheden in het parlement te komen. Achter de schermen beleven we het roerige verkiezingsjaar van een veelbesproken beweging en haar oprichters, in tijden van grote maatschappelijke onrust en politieke strijd.

Credits

Scenario Jack Janssen
Producent(en) Wout Conijn
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Omroep
Productieland(en)
Nederland