Only Me

Ellen Blom Korte documentaire - 2014 - 57 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hoewel de eerste bandleden van The Platters niet meer leven, zijn er wereldwijd nog altijd ‘Platters’ actief - zelfs in Den Haag. Een documentaire over identiteit, hebzucht en de liefde voor muziek.

Een optreden meemaken van de befaamde The Platters is nog altijd mogelijk, al zijn de oorspronkelijke leden van deze Amerikaanse rhythm-and-bluesband al overleden. Sinds het uiteenvallen van de band in de jaren zestig zijn er wereldwijd vele performers die de hit Only You zingen en die beweren een ‘Platter’ te zijn. Zo ook de Haagse Gaynal Hodge. Met zijn verhaal als vertrekpunt schetst deze documentaire een opmerkelijke geschiedenis met diverse ‘Platters’ in de hoofdrol. Een film over hebzucht, identiteit en de liefde voor muziek.

Credits

Regie Ellen Blom
Scenario Ellen Blom
Producent(en) Valérie Schuit
Productiebedrijf
Camera
Montage
Luce van der Weg
Set geluid
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland