One Night Stand VIII - Flarden van Thomas

Margot Schaap Televisiedrama - 2013 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als zijn ouders de jonge Thomas vanwege benauwdheidsproblemen naar een magnetiseur sturen, wordt hij het slachtoffer van jarenlange grensoverschrijdende behandelingen. De tragedie van een weerloze jeugd.

Televisiedrama over een jongen die niet gezien en gehoord wordt door zijn omgeving. Om de benauwdheidsproblemen van Thomas op te lossen, en zo een 'normaal' functionerend gezin te kunnen zijn, sturen zijn ouders hem naar een magnetiseur. Met hun hoop gevestigd op de behandeling, hebben ze niet in de gaten wat er eigenlijk in de praktijk van de magnetiseur gebeurt. Het relaas van een beschadigd jong leven, van kind tot puber, in vijf scenes vervat.

Credits

Scenario Titia Rieter
Producent(en) Gijs van de Westelaken
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Manu Hartsuyker
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland