One Night Stand - Nieuwe schoenen

Saskia Diesing Televisiedrama - 2004 - 39 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Single play over twee vrouwelijke tegenpolen die elkaar In een schoenenwinkel ontmoeten. Hun onbedoelde wisseling van schoenen leidt tot een verwisseling van identiteit.

Thalia is een succesvol fotomodel dat op de rand van haar retour staat; de eerste boeking voor een antirimpelreclame is een feit. In een schoenenwinkel ontmoet de op en top stadsvrouw haar tegenpool Aafke, een cryptogrammenmaakster die een rustig bestaan buiten leidt, samen met haar vriend de boswachter. Hun onbedoelde wisseling van schoenen leidt tot een verwisseling van identiteit: ze besluiten voor een dag elkaars leven te leiden. De film volgt de beide vrouwen in hun pogingen te overleven in het bestaan van de ander, waarbij ze elk met de nodige verrassende, soms absurde situaties worden geconfronteerd . Het ritme van de verschillende werelden bepaalt het ritme van de montage en de muziek: de rustige, donkere en lange shots in en rond het boswachtershuis worden mooi afgewisseld met de flitsende, kleurrijke en snelle beelden van het rumoer in grote stad Rotterdam.

Credits

Scenario Manon Mulckhuyse
Producent(en) Reinier Selen
Edwin van Meurs
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Dewi van den Heuvel
Montage
Mixage
Set geluid
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland