One Night Stand IV - Alex in Amsterdam

Michiel ten Horn Televisiedrama - 2009 - 40 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sprookjesachtige film bekijkt Amsterdam door de ogen van de naïeve Alex. Hij komt naar de stad komt voor een studie economie, een eigengebakken vlaai onder de arm. Maar het lot heeft anders bepaald.

De wat naïeve tiener Alex Meulenaers laat de vlaaienwinkel van zijn familie achter zich, als eerste in een lange Limburgse lijn. Hij gaat economie studeren in Amsterdam, een Christoffelvlaai voor zijn huisbaas (naar eigen recept!) onder de arm. Maar het lot heeft iets anders voor hem in gedachten. De sprookjesachtige film bekijkt de stad door de ogen van Alex: soms dreigend, soms absurd, en altijd wonderlijk.

Credits

Scenario Anne Barnhoorn
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Manon van Melick
Rozemarijn in 't Veld
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland