Onder het hart

Nicole van Kilsdonk Speelfilm - 2015 - 99 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Kim van Kooten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Masha en de pas gescheiden Luuk, vader van twee dochters, vallen als een blok voor elkaar. Maar als het noodlot toeslaat en Luuk ongeneeslijk ziek blijkt, staat alles op losse schroeven. Is er nog wel plaats voor Masha?

Van lichtvoetig naar schrijnend, zo verschuift de toon in deze liefdesgeschiedenis waarin alle verhoudingen opnieuw uitgevonden moeten worden. Behoedzame vlinderverzorgster Masha meent eindelijk het geluk gevonden te hebben wanneer ze de pas gescheiden huisarts Luuk ontmoet. Maar zijn dochters zijn niet enthousiast en als het noodlot toeslaat en Luuk ongeneeslijk ziek blijkt, claimt ook diens ex weer haar plaats. Is er in die verwarrende en pijnlijke situatie nog wel plaats voor Masha?

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Dieter Diependaele
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Donald Roos
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, Belgiƫ