Onder de oppervlakte

Digna Sinke Lange documentaire - 2015 - 91 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Digna Sinke

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hoe de Hedwigepolder de inzet werd van een emotioneel politiek spel. Reconstructie van de onnavolgbare politieke besluitvorming rond het verdrag over de uitdieping van de Westerschelde.

Nederland en Belgiƫ tekenden in 2005 een verdrag over de uitdieping van de Westerschelde. De emoties liepen in de jaren daarna hoog op over de afspraak om polderland terug te geven aan de rivier - vooral over de vraag of de Hedwigepolder al dan niet onder water gezet moest worden. Tien jaar later heeft Nederland het akkoord nog niet uitgevoerd. Deze documentaire maakt een reconstructie van de onnavolgbare besluitvorming door de jaren heen en doet een poging het politieke spel vol sentimenten te doorgronden.

Credits

Scenario Digna Sinke
Producent(en) Monique Busman
Michiel van Erp
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Mark Daems
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland