On the String of Forgetfulness

Aboozar Amini Korte documentaire - 2011 - 52 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over Afghaanse immigranten in Iran. Ook de jongste generaties Afghanen die daar geboren en getogen zijn worstelen met de vraag of ze moeten teruggaan of blijven.

Het aantal Afghaanse immigranten in Iran sinds de Russische invasie van Afghanistan in 1979 is gestegen tot meer dan 3,5 miljoen. Inmiddels zijn daar jonge generaties Afghanen geboren en getogen. De meesten zijn nog nooit in Afghanistan geweest. Maar jong en oud is opgegroeid met zingen. Men zingt overal over: over de liefde, over verdriet en over het verlangen om hartstochtelijk te leven. Waar horen ze thuis? Moeten ze teruggaan of blijven? Dagelijks worstelen ze met dat dilemma. Ook de liedjes van de jongste generaties getuigen hiervan. Het antwoord ligt echter niet voor de hand en het dilemma zal altijd voortduren, vergezeld van twijfel, pijn, afscheid en zelfs de dood.

Credits

Scenario Aboozar Amini
Producent(en) Femke Wolting
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Muziek
Productieland(en)
Nederland